Jaa tämä sivu

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Kesätyömme

Jos meidän tulisi kuvailla kesätyökokemustamme Vammala-Huittisten seudun Mielenterveysseura ry:n Tukitaloilla ja Kätsällä, valitsisimme adjektiivit opettavainen ja lämminhenkinen. Tämä kesätyö antoi meille mahdollisuuden saada tietoa kyseisistä toimipisteistä sekä harjoitella työntekoa tulevaisuutta pohjustaen ja kokemusta kasvattaen.

 

Ajatus työstä Tukitalolla ja Kätsällä herätti ensimmäisenä mielikuvia puhelimien päässä päivystävistä kriisityöntekijöistä sekä aktiivisten vapaaehtoistyöntekijöiden toiminnasta. No, sitähän se olikin. Järjestelmällinen asioiden hoito sekä ilmapiirin ja yhteishengen voimakkuus olivat kuitenkin silminnähtäviä ja loivat rauhallisuutta ympärille. Meidät kesätyöntekijät otettiin luottavaisesti vastaan heti alusta alkaen, mikä vahvisti lämmintä tunnelmaa entisestään ja sai tuntemaan kuin olisimme jo pidempään olleet työnteossa kyseisten ihmisten parissa.

Työtehtäviimme kesän aikana kuului muun muassa arkistointia, siivousta, pihatöitä sekä mattojen pesua. Pulaa töistä ei siis päässyt syntymään, vaan tarjolla oli monipuolista tehtävää sopivaan tahtiin.  Aktiivinen ja rento työporukka teki työstä sujuvaa ja sai ajan lentämään huumoria säästelemättä. Liikoja paineita ymmärtäväinen työilmapiiri ei myöskään missään vaiheessa luonut, mutta työkokemus kuitenkin kasvatti itseluottamusta elämää varten ja varmuutta työtekoa kohtaan.

Kesätyöntekijöinä emme parantaneet maailmaa antamalla korvaamatonta apua ja voimavaroja kriisipuhelimien kautta, emmekä valottaneet talous- ja velkaneuvonnan maailmaa, mutta saimme kuitenkin mahdollisuuden parantaa tätä tärkeää työtä tekevien ihmisten työympäristöä ojentamalla avuksi muutaman lisäkäden. Ainutlaatuinen ja kehittävä kesätyökokemus oli korvaamaton mahdollisuus elämässämme tiellämme työelämään.

Kesätyöntekijät: Iida Koivuniemi ja Emilia Leikas