Jaa tämä sivu

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Satakunnan alueen mielenterveysseurojen tapaaminen Porissa 19.7

Satakunnan mielenterveysseura ry. kutsui alueen mielenterveysseurojen edustajia yhteiseen tapamiseen heinäkuiseen Poriin. Tapaaminen oli hienosti sovitettu Suomi Areenan ja Pori Jazz'ien aikaan, jolloin myös Suomen Mielenterveysseuran puheenjohtaja, professori Pentti Arajärvi ja toiminnanjohtaja Maritta Ruohonen pääsivät osallistumaan.

 

Osallistujina olivat lisäksi Satakunnan sairaanhoitopiiristä Yrjö Lähteenlahti, Rauman kriisikeskuksesta Tuija Eskelinen
ja isäntäseurasta Vuokko Tikka, Sirpa Isberg, Elina Jääskeläinen, Aino Santalähde, Sari Hellman, Iris Pale sekä Pertti Pale. Sastamalan seudun mielentereveysseuran puolesta tapaamisen osallistuivat hallituksen jäsen Kirsi Tuomola ja toiminnanjohtaja Ari Tiensuu.

Vapaamuotoinen tapaaminen piti sisällään henkilöiden ja organisaatoiden lyhyen esittelyn lisäksi mm Yrjö Lähteenlahden, Pentti Arajärven ja Marita Ruohosen lyhyet puheenvuorot sekä keskustelua ajankohtaisista aiheista. Yhteisesti todettiin mm yhteistyön välttämättömyys erityisesti uusien hankkeiden osalta. Yhteistyö on tärkeää sekä Satakunnan sairaanhoitopiirin, Suomen Mielenterveysseuran ja paikallisseurojen välillä. Myös Raha-automaattiyhdistyksen linjauksena on tukea yhteishankkeita ja toisaalta myös mielenterveysseurojen välisen työn koordinoimista. Marita Ruohonen toivoi että hänelle mm. lähetettäisiin tiedoksi uudet RAY –hakemukset.

Raumalla tapahtunut STX –telakoiden alasajo on näkynyt välittömästi Rauman kriisikeskuksen toiminnassa. Kriisikeskuksen palveluihin on nyt jonoa. Sastamalan, Huittisten ja Punkalaitumen alueella toimintoihin on syksyllä tulossa muutoksia mm. Punkalaituimen vastaanottokeskuksen toiminnan päättyessä. Puheena oli myös mm. Suomen Mielenterveysseuran tekeillä oleva stategia: keskittäminen vai hajauttaminen, mikä olisi parasta?

Mielenkiintoinen, hyviä puheenvuoroja sisältänyt tapaaminen kesti kaksi tuntia. Kiitoksia kaikille osallistujille ja järjestelyistä erityisesti Satakunnan mielenterveysseuran hallitukselle. Toivon mukaan tapaamme ensi vuonna uudestaan samoissa merkeissä.

 Ari Tiensuu