Jaa tämä sivu

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Kesätyöntekijöiden kokemuksia

Sähköpostiin kilahti uusi viesti. Luimme viestin ja merkitsimme haastattelun kalenteriin.
Kädet alkoivat hiota, meitä jännitti. Menimme jo lähes paniikkiin miettiessämme mihin ovikelloon soitamme. Ryhmätilaan, toimistoon, vai häh? Haastattelijat tulivat kuitenkin onneksi vastaan ovelle. Vielä jännitti hieman, mutta jo haastattelijoiden ystävällisistä ilmeistä johtuen olo oli aavistuksen helpottunut.
Me molemmat saimme paikan. Lisäksi saimme työskennellä samaan aikaan, joten työnteko oli melko luontevaa (olemmehan serkuksia). Turhaan jännitimme, että osaammeko, mitä jos mokaamme tai ottavatko muut työntekijät meidät hyvin vastaan. No, eipähän jännitä seuraavissa tilanteissa yhtä paljon.


Oletimme työn olevan pelkkää siivousta, päivästä toiseen. Sitähän se osittain olikin, mutta vain osittain. Työ oli erittäin monipuolista ja jopa mielekästä. Siivouksen lisäksi hoidimme lapsia, leivoimme, askartelimme kortteja, järjestimme ja vedimme kesäkilpailut Kätsällä asuville nuorille sekä pesimme legoja.
Saimme varmuutta, itseluottamusta ja rohkeutta tehdä päätöksiä. Paransimme sosiaalisia taitojamme ja ehkä tästä lähtien osaamme pestä ikkunatkin oikein. Kaiken tämän jälkeen olemme rikkaampia, enkä tarkoita vain rahapussin täyttymistä, vaan koko kokemusta.
Kesätyöntekijät: Wilma Ylinen ja Sanni Niemelä