Jaa tämä sivu

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin

Verkossa ja puhelimessa saa apua kesälläkin

Talousvaikeudet lisäävät kriisiapua hakevien stressiä

Suomen Mielenterveysseuran Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa ja verkkokriisikeskus Tukinetissä on huomattu, kuinka talousongelmat aiheuttavat palveluun hakeutuville ahdistuneisuutta, stressiä ja häpeää.
– Monet kertovat Kriisipuhelimessa, kuinka rahat eivät riitä vuokranmaksuun tai ruokaan. Talousongelmien taustalla on usein työttömyyttä tai muuten pienet tulot, kuten pieni eläke tai palkka, kertoo
Valtakunnallisen kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter. Vaikeita tilanteita voi syntyä myös läheisten lainojen takaamisesta tai pikavippien ottamisesta.

Kriisipuhelimessa keskikesä on kiireisintä aikaa
– Kesää ja lomaa odotetaan kovasti, toiveita on paljon. Kesäaika voi kuitenkin kiristää talouden lisäksi myös ihmissuhteita. Erilaiset ihmissuhdeongelmat, etenkin pari- ja perheongelmat, ovat vuodesta toiseen yleisin syy soittaa Kriisipuhelimeen.
Erityisen paljon nämä asiat pohdituttavat lomien loppuessa, Winter kertoo.

Kriisipuhelin ja Tukinet ruuhkautuvat usein kesäaikaan koska paikat, josta apua on totuttu hakemaan, ovat kiinni.
– Monella seuraava tapaaminen tutun sosiaalityöntekijän tai lääkärin kanssa on vasta syksyllä. Hyvä kuitenkin, että ihmiset hakevat apua ja keskustelutukea tilanteeseensa, verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana-Jokinen sanoo.
Kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 9–07 ja viikonloppuisin sekä juhannuksena klo 15–07. Puhelimeen vastaavat kriisityöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Soittaa voi nimettömänä.
Puhelu maksaa operaattorin perimän hinnan verran.

Verkkokriisikeskus Tukinet palvelee läpi kesän. Apua ja tukea saa maanantaista torstaihin klo 16–18 (normaalisti 15–19) Net tuki live chat -päivystyksestä. Net tuki -palvelu sekä vertaistukiryhmät ovat myös käytettävissä koko kesän.
Palvelut ovat maksuttomia, yhteyttä voi ottaa nimettömänä eikä niihin tarvita lähetettä.
Lisätiedot
Lisätietoja: mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > puhelimitse / verkossa / kasvokkain